OM en politie onderzochten opnieuw woningbrand van april 2016

vrijdag 14 april 2017

Deventer - In relatieve stilte heeft de recherche aanvullend onderzoek gedaan naar de woningbrand in de Geleenstraat in april 2016. Een tip, die maanden na de brand is binnengekomen, suggereerde opzet bij deze woningbrand. Bij deze brand raakte een bewoonster zwaar gewond en overleed negen maanden later alsnog aan de gevolgen. Een TGO onderzocht de zaak en concludeert dat er geen bewijs is dat er sprake is van een strafbaar feit.

Op zaterdag 23 april 2016 rond de klok van 18.00 uur werden de brandweer en politie gestuurd naar een woningbrand in de Geleenstraat. De felle brand woedde in een gemeenschappelijke keuken op de bovenetage. Door de politie werden omliggende woningen ontruimd. Tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer werd in de woning een gewond slachtoffer aangetroffen. Het bleek de toen 31-jarige bewoonster. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. In de dagen daarop onderzochten agenten, forensisch rechercheurs in samenwerking met de brandweer de woning en spraken met  omwonenden op zoek naar de mogelijke oorzaak van de brand. Dit onderzoek leverde geen concrete feiten of aanwijzingen op die duidden op het vermoeden van brandstichting.

Maanden na de brand ontving de politie een verklaring waarin brandstichting werd gesuggereerd. Hierover zijn begin 2017 de nabestaanden van het slachtoffer op de hoogte gebracht. 

Onder leiding van de officier van justitie werd in februari jl. een TGO ingericht. Twee familierechercheurs onderhielden de contacten met de familie terwijl door de rechercheurs brandweerlieden en deskundigen werden geraadpleegd. Het dossier werd opnieuw minutieus bestudeerd. Nagenoeg alle eerdere maar ook nieuwe getuigen werden in het licht van deze nieuwe informatie opnieuw gehoord. Er werd digitaal onderzoek gedaan naar gebruiksgegevens van telefoons, experts van het NFI geraadpleegd en er werden alibi’s gecheckt. 

Het rechercheonderzoek heeft geen onderbouwing voor de suggestie van  brandstichting gevonden. De nabestaanden zijn door de officier van justitie en de leider van het TGO van de resultaten op de hoogte gebracht.

2016200589 RV

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Diepenveen | 112 alarmeringen Diepenveen | Goedkoop Tanken in Diepenveen | Supermarkten in Diepenveen | Weerbericht Diepenveen